Vakantie Egypte

Wie droomt er nu niet van een vakantie Egypte? Iedereen wil uiteraard de mysterieuze piramides zien, dwalen door de imposante tempels in Luxor en Aswan in Zuid Egypte en genieten van prachtig witte stranden en een nog mooiere onderwaterwereld in de Rode Zee.


Bij Egypte denken we meteen aan farao’s en piramides en die mag je dan ook niet missen tijdens je vakantie Egypte. Laat je op de rug van een kameel rond de piramides rijden en laat het eeuwenoude mysterie van die wereldwonder op je inwerken. In het Egyptisch Museum kun je talloze kunstschatten uit de tijd van de farao’s bewonderen, zoals bijvoorbeeld de beroemde gouden doodskist van Toetanchamon. In het oude centrum van Cairo dwaal je door de steegjes die deel uitmaken van de oosterse markt Khan al Khalili; koper, goud, prachtige gewaden en allerlei prachtige gewaden. Rook een echte waterpijp in het eeuwenoude cafe en bezoek de nabijgelegen moskee al Hussein.


De ruigere types voelen misschien wel wat voor een woestijnexcursie te paard of crossend met een buggy en voor een zonovergoten luxe vakantie Egypte ga je naar de badplaatsen aan de Rode Zee, zoals Sharm el Sheikh aan het zuidpuntje van de Sinaï woestijn of Hurghada. Maak onvergetelijke duiktochten of vaartochten naar dichtbij gelegen eilandjes waar je fantastisch kunt snorkelen. Een vakantie Egypte is een onvergetelijke ervaring!