Vakantie Griekenland

Wie aan een vakantie Griekenland denkt, denkt aan de azuurblauwe zee met talloze eilanden waarop pittoreske wit met blauwe huisjes staan. Het land bestaat uit het vasteland met daarnaast wel 1450 eilanden! Een vakantie Griekenland biedt dan ook een scala aan mogelijkheden. Uiteraard kun je er prima terecht voor een heerlijke zonvakantie aan het strand, of een sportieve vakantie, duikvakantie, culturele reis of cruise; het kan allemaal. Een ander erg leuk alternatief is eilandhoppen waarbij je met een boot van eiland naar eiland vaart zodat je het hele gebied kunt verkennen.


Griekenland heeft een zeer rijke historie die in veel opzichten de basis heeft gevormd voor onze moderne samenleving. Tijdens een vakantie Griekenland kun je dan ook vele historische bezienswaardigheden bezoeken. De beroemde Acropolis, hoog boven de hoofdstad Athene, is daarvan een voorbeeld. In de stad zelf zijn ook diverse plaatsen en musea waar je oude opgravingen en schatten kunt bewonderen. Maar ook de talloze tempels zoals in Delphi of Korinthe zijn een bezoekje zeker waard en hetzelfde geldt voor de bezienswaardigheden op de eilanden, zoals het paleis van Minos op Kreta!


Een vakantie Griekenland is dus zeer gevarieerd en je bent verzekerd van een heerlijke vakantie vol zon en zee, cultuur en historie en natuurlijk overheerlijk eten!