Vakantie Kroatië

Kroatië is een vakantiebestemming die met grote snelheid aan populariteit wint. Dit prachtige land, waarvan de cultuur is gebaseerd op zowel Griekse als Romeinse fundamenten heeft een schitterende kustlijn met fraaie badplaatsen, een fantastische natuur met diverse nationale parken en bossen waar je uitgebreid kunt wandelen, fietsen, paardrijden etc.


Vakantie Kroatië; volop bezienswaardigheden


Kroatië heeft veel te bieden aan bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de befaamde Krka-watervallen bij Sibenik of de zoutvelden van Ston. De ‘Chinese Muur’ van Kroatie is ook indrukwekkend om te zien. Het is de tweede langste muur ter wereld en meet zo’n 5,5 kilometer.


Een stedentrip behoort ook tot de mogelijkheden tijdens je vakantie Kroatië. In Split kun je bijvoorbeeld fantastisch winkelen, uitgaan of de imposante kathedraal en het paleis van Diocletianus bezichtigen; een paleis uit de Romeinse tijd. Als je graag naar een mondaine badplaats wilt, is Cres een aanrader. Je wordt ondergedompeld in een mediterraan sfeertje, bezoek de bruisende jachthaven of ga heerlijk winkelen in het gezellig centrum.


Kroatië heeft een schitterende kustlijn aan de Adriatische zee met witte stranden en diepblauw water. Voor een vakantie Kroatië is Istrië ook een fantastische bestemming. Vooral het gebied Vrsar, tussen Funtana en de Urn Fjord is enorm populair. Dit schiereiland heeft een prachtig achterland en een groene kustlijn met witte stranden.