Vakantie Portugal

Een vakantie Portugal is niet alleen maar zon, zee en strand. Dit mooie land, gedeeltelijk aan de Atlantische Oceaan gelegen, heeft ook enorm veel te bieden op het gebied van cultuur en historie en heeft een bovendien een opvallend gevarieerd landschap. Je vindt er ruige bergen en kliffen maar ook zandvlaktes. De rivier de Taag snijdt het land als het ware doormidden.


De Algarve staat bekend om de schitterende witte zandstranden, de imposante rotspartijen en de azuurblauwe zee. Je kunt hier zo’n beetje alle soorten watersport beoefenen van parasailen tot duiken.

Maar ook het achterland is prachtig om te verkennen. Maak eindeloze wandel- of fietstochten en kom langs pittoreske dorpjes, snuif de kruidige geur van tijm en lavendel op en geniet van de schitterende natuur.


Vakantie Portugal; bezienswaardigheden en excursies


Tijdens je vakantie Portugal kun je van alles zien en beleven. Bezoek bijvoorbeeld de schitterend paleizen van Sintra, maak een excursie naar een wijnboer en proef van de Portugese wijnen of ga naar het kalkstenen Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos bij Lissabon . Of waarom maak je niet een stedentrip naar Lissabon met de oude knusse wijken, interessante kunstmusea, de mooiste modewinkels, de imposante kathedraal en natuurlijk de wereldberoemde tram die je naar de hoger gelegen wijken van de stad brengt. Kortom, tijdens je vakantie Portugal hoef je je niet te vervelen!