vakantie-vlielandEen vakantie Vlieland is natuurlijk een leuk idee. Waarom zover weg gaan als een prachtig eiland ook zo dichtbij ligt! Het “Vlie” is echt een van de leukste eilanden van de wadden. Zodra je op Vlieland aankomt voelt het al gelijk gezellig aan. Niet vreemd dat dan ook meer dan 210.000 toeristen jaarlijks naar Vlieland gaan!


Met de boot naar Vlieland


Vanaf Harlingen ben je vrij snel met de boot richting Vlieland. Harlingen is goed bereikbaar per trein en vanaf het kleine stationnetje is het maar een heel klein stukje lopen, want de trein stopt naast de haven. Ook met de auto is Harlingen goed bereikbaar en zijn er genoeg parkeergelegenheden. Sommige denken dat je de boot op kan met de boot, maar dat is niet mogelijk, het eiland is autovrij (alleen voor lokale bewoners mogelijk).


Het eiland ontdekken


zonsondergang-op-vlieOp Vlieland is het echt leuk ontdekken. Voor ieder wel wat wils. Of je nu met je hele gezin gaat in een heerlijk vakantiehuisje of dat je een romantisch weekendje met z’n tweeën er tussen uitgaat. Één ding is zeker, op Vlieland kom je tot rust én ontdek je de leukste dingen!


 


De leukste Vlieland tips:


We laten graag de leukste tips over Vlieland hieronder zien, zelf een goede tip? Laat het ons weten!


http://www.waddenphoca.nl/ – Unieke tochten op het werelderfgoed de Wadden, ook vanuit Vlieland.


http://www.beleefdewaddennatuur.nl – Alles over het natuurgebied de wadden


http://www.waddenpost.nl/nl – Het laatste wadden nieuws